Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Sneak a Peek
Publicerad 2014-04-17 14:52

DIY - till påskmiddagen

Photo 2014-04-17 10 43 20 Photo 2014-04-17 10 43 05

Så här kul hade jag vid frukostbordet imorse. Hur pimpar du dina ägg? Jag slängde i en rödbeta i kokvattnet och sen doodlade jag hej vilt med en vattenfast liner. Mer roligt än snyggt, men ändå. Skitbra quick fix för bordsplaceringen till påskmiddagen. Namn på ägg, eller nån kul hälsning. Det är bara att go bananaz helt enkelt! Glad påsk på er!

Photo 2014-04-17 10 40 12
Publicerad 2014-04-13 22:20

Det fina med en samling

dec

 

En samling underbara krukor. Den ena sötare än den andra. Men finast blir dom tillsammans. Precis som det är med oss människor.

via.

Publicerad 2014-03-25 22:37

Remake-ram och Älvsborgsbron

ram

Noterade ni det lilla väggsmycket i föregående inlägg? Så här blev det till: Råkade riva ner min lilla loppistavla så illa att glaset gick i kras i en spontanstädning härom veckan (de få gångerna jag dammtorkar blir jag straffad). Med en gnutta tur i oturen resulterade fadäsen i en ny liten kreation - lädersnöre och träram. Som sagt, här slängs ingenting, bara att göra om och göra rätt! Nu får den samsas med vår webbshopsfavorit polaroid Älvsborgsbron ovanför rottingen. Succé.

  ramen ram å stol_Fotor  

 

Publicerad 2014-03-19 21:24

DIY - kuddfodral

stol  

Gårdagens DIY projekt - måla kudde är klart! Ett tvättat kuddfodral, textilfärg, lite mod och en pensel. Voilà. Min trotjänare till rottingfotölj fick sig ett litet facelift. Aldrig fel.

 

soffa

Foto: PerfectionMakesMeYawn

Publicerad 2014-03-17 14:03

#Styrka - Fotoutmaningen2014mars

styrka

  Ni missar väl inte att vi jobbar stenhårt på Fotoutmaningen2014marsInstagram som jag nämnde i förra veckan. Ok, stenhårt är en överdrift, men som alla ni andra som deltar vet, blir man smått besatt. Det är superkul att se alla bidrag och tolkningar av dagens ord. #Styrka blir för oss idag kunskap och viljan att utvecklas  (valde mellan böckerna i bokhyllan och ett gäng kettlebells...saken avgjordes rätt snabbt). Förmågan att tänka nytt, tänka om och hitta förståelse är mäktig. Så på med colabottnarna och ta dig an det du vet minst om eller vill veta mest om - närma dig det som först verkar omöjligt och gör det möjligt. Mer kunskapsstyrka åt folket!
Foto: PerfectionMakesMeYawn
 
Publicerad 2014-03-13 09:07

På tapeten

leo

Leopardtapet. Jag erkänner, vid första tanken ryggar jag tillbaka. Men snackar vi leo på viset som ovan så ställer jag mig först i kö till en rulle eller två. Dra mig baklänges så läckert!

Via: DesignSponge

Publicerad 2014-03-12 22:00

Socklar i mässing och finfina glödlampor

Jihoo! Äntligen har vi fått påfyllning på lagerhyllorna. Våra toksnygga glödlampor och lampsocklar i mässing finns att klicka hem på webbshoppen igen!

Mässingssockel och Glödlampa "Antique buld" Webbshop Mässingssockel Glödlampa Inredningskonsultaion Poster Fotokonst Photoart Webbshop Mässingssockel Glödlampa Inredningskonsultaion Poster Fotokonst Photoart Webbshop Mässingssockel Glödlampa Inredningskonsultaion Poster Fotokonst Photoart

Go go go! Dekorera och inred mera!

Publicerad 2014-03-02 20:54

Pink power

Brokig 3 Brokig 4 Brokig 6 Hej där söndagkväll!  Helgen har sprungit förbi, precis som vanligt, trots att jag fick några extra timmar hemma i fredags med VAB-flaggan vajandes högt i topp. Det har varit febrigt och snorigt, hostigt och hängigt, men framför allt väldigt, väldigt trevligt med fint sällskap från både när och fjärran under lördagen. Vi vek och åt dumplings tills vi storknade. Frossade i hallonpaj och toppade med hampalakrits. Efter att gästerna packat ihop sig idag på förmiddagen gav vi oss iväg på en snabb sväng till Ikea med en vision om att få med oss några nya lampor hem till köket. Sedan första kökskissen ritades för snart ett år sedan så har vi tänkt att ha väggfasta lampor, PJ style, för att få bättre bänkbelysning (och för att det är så löjligt snyggt så klart). Men efter mycket funderingar fram och tillbaka om det känns motiverat att lägga så galet mycket pengar som 2-3stycken PJ lampor går på, så har vi låtit hela lampfrågan bero. Men idag fick jag ett ryck, vad kan en PJ (4000kr) göra som Ikea Tertial eller Aröd, 79-450kr, inte kan..(säkert tusen saker..) men jag behöver bara ljus och lite, lite attityd. Jag har spanat på Tertialen tidigare men finishen är verkligen inte rolig så hade jag köpt den hade jag fått gå loss och spraymåla den. Aröd är betydligt finare men känns lite väl rekorderlig för min smak och hade dessutom behövt byggas om lite för att gå att få upp på väggen. Väl inne på Ikea tog vi illa fall sikte på lampavdelningen men hamnade lite turligt på "säsongstorget" och till min stora lycka (och förvåning) så fanns det fortfarande ett hörn med left overs från Bråkig-kollektionen  kvar. Jag har verkligen trott att den skulle sälja slut på två röda och att jag skulle ha noll chans att få tag i något från den över huvud taget. Vad jag dessutom inte visste var att det ingår arbetslampor i Bråkig som i princip ser ut som Tertial fast med något trevligare stomme och framför allt kommer i tre riktigt fina,  kulörer; rosa, grönt och guld. Tro det eller ej så fanns det ett gäng kvar och dessutom var Andreas på sitt bästa humör och lät mig utan någon kraftansträngande argumentation välja de rosa lamporna till köket. Voila! Pink Power is in my kitchen!  

//M

   
Publicerad 2014-02-28 19:34

Bring spring

Ormbunkar på rulle från Afroart Ormbunkar på rulle från Afroart[/caption] Trots vab och egenodlade förkylningar så har jag lyckats framkalla någon typ av vårkänsla. Två veckor av riktigt dagsljus har gett mig ny energi att gå loss i små projekt här hemma. Uppdrag "Bring Spring" har börjat! Förra helgen rensade och friserade jag alla mina stackars krukväxter som med nöd och näppe har klarat sig igenom den mörka vintern. Som små fågelskrämmor har dom stått på fönsterbrädorna den senaste månaden och frågan är om dom inte tagit mer energi med sina miserabla skepnader än vad dom givit. Men nu har dom fått ny kraft och bara på en vecka så har dom gått från torr-trötta till krisp -gröna. Check! Nästa punkt på listan. Sy nya kuddar till min gråbleka soffa! Kan jag sy? Knappast! Ska jag göra det ändå? Jajjemäään (och det är nu jag inser att jag är vår-hög) mina erfarenheter säger dock att det hela kommer sluta i svåra aggressioner. Jag hoppas på att få ihop i alla fall 2st nya kuddar och kanske en liten kjol till Estelle av tyget jag köpt. Det blev det finfina och galet prisvärda ormbunkstyget från Afroart. 125kr/m,  med andra ord jag har råd att misslyckas.

/M

   
Publicerad 2014-02-27 13:02

Vi föll på mållinjen

Photo 2014-02-27 11 32 44

Om ni undrar varför vi är så oerhört improduktiva på bloggas så har ni svaret här: influensa x 2, VAB, urkass AT (allmän tillstånd, en förkortning man lär sig när man fått barn om du inte varit aktiv inom vården dvs) och för övrigt noll ork att göra någonting annat än att slötitta på Molly Mus med våra lika sjuka barn. Jag trodde ändå att vi skulle klara oss genom Februari utan sjukdomar...det såg så ljust ut tills vi dök in i sista veckan och gick rakt in i feberväggen. Tji fick vi. Det är alltså ett faktum aka skrivet i sten - ingen klarar sig undan Vabruari!

Hann iaf göra en snabb makeover på våra trötta soffbord innan sjukdomen slog till (ni har fått en glimt av bordsskivan här på fotot). Valde mellan att måla om, kakla eller använda filmplast. Tre likvärdiga alternativ så jag valde efter minst ett par månaders ältande det snabbaste och enklaste - filmplast. Ni får se mer av det göttiga resultatet när jag har mer studs i dojjan. Nu blåbärsté och mer Molly Mus.

//A

Publicerad 2014-02-18 22:51

No rules!!

Photo 2014-02-17 15 27 13
Photo 2014-02-17 15 22 36

Photo 2014-02-17 15 21 10
  Photo 2014-02-17 15 24 27   Uh så skönt det är att rensa bort (läs: arkivera, här slängs ingenting) tavlor, prints och annat plock som hängt med genom hela hösten och vintern. Och åh så härligt det är att plocka upp nytt. Nu var det polaroidernas tur att göra jobbet. Inga ramar needed, inget krångel men däremot maxat med förändringspotential. Du kan göra oändliga varianter av galleriväggar med de här små godbitarna. Nyp dom, pinna dom eller ställ upp dom på list - det bästa av allt är att there are no rules!!

Polaroiderna hittar ni här!
Publicerad 2014-01-27 22:27

Alla rum kan räddas!

skiss_Fotor  

In the making! När syrran får bita tag i ett blank rum - oavsett om det är en oinredd källare, ett gäng trånga kammare eller eller som i detta fall en mindre lokal utan direkt dagsljus, sker magi. Idéerna haglar och ingenting är omöjligt trots att förutsättningarna till en början känns vaga. Kul, kul, kul! Just nu gör vi grundena för ett showroom. Det återstår till att se om våra lösningar går i lås, annars har vi en hög av vilande planer att jobba vidare med. Dax för lite materialinsamling för min del. Häj!

 #inredningskonsultation

//A

Publicerad 2014-01-23 21:27

#nostress

time

Klockan är 21.23 och jag känner för första gången på månader: "Jaha, vad ska jag göra nu då?". Underbara, magiska känsla! Bara för det skall jag lägga mig i soffan och inte göra någonting ett bra tag. God kväll!

Publicerad 2014-01-20 22:06

Viloläge

SFD7B330D617F15471CA8BA392A6C7B320E_960x

Det är någonting visst med lummiga bilder av dagbäddar...Dom skapar liksom ett enormt begär efter att ha en själv. Horisontalläge känns på något vis aldrig fel...eller?

Via: FantasticFrank

Publicerad 2014-01-14 23:15

Klart för leverans!

Processed with VSCOcam with t1 preset  

Jihoo! Nu är vår första leverans äntligen på väg. En av produkterna som lämnar boet är det här vykortet, en 15x15cm stor skönhet tryckt på matt papper. Hemma hos mig har hon sin givna plats på ett litet rullande sideboard i vardagsrummet. Spana in detta och våra andra vykort i >>shoppen<<.

//M

Publicerad 2014-01-09 22:56

Eyes on the price

tanke

 

Ok, stressen, prestationsångesten, paniken och känslan av att springa hinderbana naken i skolkorridoren har lagt sig. Webbshopen är uppe, konsultationstjänsterna är ute, första ordern är under framkallning och vi kan nu börja bete oss som de rätt så sansade höns vi egentligen är. Äntligen har vi fått ut och upp vårt ehhh...snart 2 åriga tankeprojekt i offentligheten. Frågan är om inte denna cyber-förlossnigen varit tuffare än våra båda riktiga tillsammans. På BB hade man liksom inget val...in och kör bara kvinna, ungen vill ut och du vill bli av med kulan på magen så krysta för allt du är värd! 3 timmar senare var våra döttrar ute (det var iochförsig inte kulan men fuck it!). Galet mycket smärta men liksom utan tvekan.

Så här, när vi tagit oss an något som inte sköter sig själv, där varje val, insats och tanke påverkar resultatet finns det så galet många fler ursäkter och gömställen än vad man själv tror är möjligt. Lägg till en gnutta petighet, 2 extremt analytiska hjärnor, en redig portion självkritik (ahhh ångesten över att visa sina egna alster) och krydda på med beska Jante så har ni oss i ett nötskal. För att ens komma framåt har vi fått finta oss själva vid flera tillfällen; tänkt om, förenklat, förlängt men tillsist flyttat ihop milstolparna och konkretiserat vad som egentligen är vårt mål. Är det att bli ekonomiskt oberoende? Hade visserligen varit trevligt men ett hållbart mål - nej. Är det för att påverka och göra ett avtryck i samhället? Oh no, this would be the wrong way to go darlings!  Är det för att utmana oss själva och slå hål på myten om systrarna Ring med de 1000 idéerna som aldrig färdigställs? Vi som gärna drömmer vidare om något roligare istället för att ta tag i de miljontals hinder vi väljer att se. Ajjemen, där ha vi bensinen! Självförverkligandet! Finns det något häftigare? Denna gången kopplade vi fast oss själva vid årorna och nötte på. Och jävlar va vi gjorde det bra syrran! 1000 tack för alla fina kommentarer och peppande hejarop. Mission completed. Nu kan vi lägga oss ner och dö ...ett tag innan vi tar tag i nästa utmaning - sköta om monstret vi fött.

Eyes on the price som vår käre vän Stekarn' hade sagt.

Besos

//A

Publicerad 2014-01-07 08:23

Disiga dagar

Polaroid - Pemmy Shop, Färgpalett - Alcro Pashmina, Lampsockel och glödlampa - Pemmy Shop, Byxor - H&M, Inredningsinspo - Pinterest Polaroid - Pemmy Shop, Färgpalett - Alcro Pashmina, Lampsockel och glödlampa - Pemmy Shop, Byxor - H&M, Inredningsinspo - Pinterest[/caption]  

Med en siktlängd på 0,5m är dagens mood onekligen DIS.

//M

Publicerad 2014-01-06 21:43

Opening day - PeMMY Shop

Photo 2014-01-06 16 55 15

Bon jour mes amies! Trettondag knut och julen städas ut! Idag låter vi verkligen det nya årets energi flöda. Ni förstår, det är en stor dag för oss. Sötnosar, det är premiär och vi kan knappt bärga oss. Idag är det äntligen dags för oss att sjösätta vår alldeles egna webbshop. Här kommer ni hitta våra personliga inredningsfavoriter, egentillverkade eller noga utvalda. Kvantiteterna är små och plånboksvänliga och det bästa av allt är att vi samlat detaljerna som får helheten att poppa! Välkomna in och ta en kik.

// A&M

Publicerad 2014-01-03 11:40

Pantonekulör 2014

radiant orchid Pantone Kollage: PerfectionMakesMeYawn

Nytt år, ny Pantonekulör.

"Uttrycksfulla Radiant Orchid blommar med självsäkerhet och värme. Kulören uppmuntrar till ökad kreativitet och originalitet vilket värderas allt högre i dagens samhälle. En charmerade kombination av fushia, purpur och rosa undertoner som utandas ren glädje, kärlek och hälsa." //Pantone

Låter sannerligen som att man borde ta sig en shot Radiant Orchid till frukostfilen varje morgon. Let's try to live this color guys!

//M
Publicerad 2013-12-21 16:07

Denimized

Photo 2013-12-19 13 33 31

Har precis reset:at mig från mina 31timmar i Istanbul i mitten av veckan. Minimal sömn, maximal arbetsinsats men också loads of fun! Min hjärna håller på att processa all ny info som den fått ta emot om tvättar, vävar, bakningar, slitningar och finisher. Förvirringen var total många gånger vill jag lova men i nästa sekund skrek informationsbanken om mer. SÅ-KUL. En provkollektion och en produktion är i allafall igång kickade och nu vill man inget annat än att se resultaten. Vad beträffar Istanbul som stad måste jag dit igen och orientera mig i andra kvarter förutom hotellkorridorer, konferensrum och studios. Mama needs a bit of culture! Men trots allt är det ändå någon viss känsla med att botanisera sig i fabriksmiljöer; bankande maskiner, hyllmeter med textilier och stora lokaler med hårt arbetande människor som besitter fantastiska spetskunskaper om material och sömnad. Det nästan som glöder av passion i väggarna...fasen vad jag älskar det.

//A

Photo 2013-12-19 13 34 44

Photo 2013-12-19 13 33 20

Photo 2013-12-19 13 35 36
photo: perfectionmakesmeyawn

Extrakolumn


Sneak a Peek

är namnet på vår nya blogg, ett forum som finns för att inspirera och informera om vad vi, två systrar, ett tvilling par bosatta i varsin ända av stadsdelen Majorna-Linné finner vackert och underhållande inom mode och inredning. Tillsammans skapar vi en välbalanserad inspirationscocktail med en hel del krydda. Krydda för ögat, hemmet, garderoben och livet i Majorna-Linné.