Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2012-02-16 Skriv ut Tipsa en vän
Måste bli allvar med mindre barngrupper

Foto: Markus Andersson

Måste bli allvar med mindre barngrupper

Alla partier tycks överens om att dagens barngrupper i förskolan är för stora. Om det skall gå att driva någon avancerad pedagogisk verksamhet måste antalet barn per lärare minskas. Frågan är emellertid hur viktigt detta egentligen är för den politiska majoriteten.
VAD TYCKER DU?

Innan jul föreslog Allianspartierna i stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo att förvaltningen skulle välja ut tre förskolor där vi skulle börja med att minska grupperna. Detta, väldigt måttliga, förslag vann inget gehör hos socialdemokrater och miljöpartister. Vänsterpartiets representant valde att avstå från att rösta. Innan vi riskerar att bli missförstådda måste det påpekas att inte heller med vår politik

förminskas grupperna i ett steg. Vi är fullt medvetna om bristen på förskollärare och på lämpliga lokaler. Det finns dock några stora fördelar med Folkpartiets politik. Vårt pengsystem öronmärker pengar till förskolan. Dessa pengar garanterar även en viss standard. Vi har även en tydlig vilja att verkligen komma framåt. Folkpartiet är mycket tydligt med att förskolan inte skall vara en förvaringsplats. Förskolan är heller ingen skola – men den skall vara lärorik. Tanken är att barnen skall utvecklas och förberedas till en framtida skolgång. Skall detta vara möjligt måste det ges bättre förutsättningar.

Därför måste barngrupperna minskas! Den rödgröna majoriteten har suttit vid makten sedan 1994. Under denna tid har barngrupperna hela tiden ökat. Detta trots att det alltid har angetts som ett prioriterat mål. Folkpartiet kan inte lösa detta problem med en gång, men Folkpartiet kan lova att ta det på största allvar och att inleda arbetet omedelbart.


Andreas Eraybar,
ordförande Folkpartiet liberalerna väster och 1:e vice ordförande SDN Västra Göteborg

Lennart Staberg,

ledamot (fp), ledamot SDN Askim-Frölunda-Högsbo

Kommentarer

(0) Visa senast först

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från DirektPress Göteborg

Postadress: Britta Sahlgrens gata 8C, 421 31 Västra Frölunda
Tel vxl: 031-720 55 10
E-post: web@gbg.direktpress.se

Annons

Extrakolumn

TOPP 5 - mest lästa just nu


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: