Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2012-02-18 Skriv ut Tipsa en vän

Dags att bestämma sig om Heden

Ytan på cirka 120 000 kvm i Göteborgs centrum vid namn Heden är gång efter annan orsak till debatt. Sedan branden på Heden 1928 har det dock inte mycket hänt.

Visserligen har det tillkommit bandyrink och fotbollsplaner vilket är bra och positivt, men inget är permanent. Så även ett hotell, men det är ytterst bristfälligt byggt med tillfälligt bygglov. Parkeringsplaster har även tillkommit, men varken dessa eller hotellet kan anses vara något som verkar direkt upplyftande för stadens centrum, även om behoven finns för dem. Under åren som gått har ett flertal utredningar gällande Heden genomförts inom den kommunala förvaltningen. Flera tävlingar för arkitekter, både genom kommunala och enskilda initiativ, har hållits, och man har vid ett flertal tillfällen även begärt in medborgarförslag. Senaste gången så sent som för några år sedan.

Tillfällena då Hedenfrågan har behandlats i fullmäktige och berörda nämnder är i det närmaste oräkneliga. Att det skall behöva ta över 90 år för kommunen att överhuvudtaget komma fram till något permanent och konkret är mer än märkligt, för att inte säga rent bedrövligt. Som jag ser det finns det nu tre frågor som kräver sitt svar: När kan man räkna med att göteborgarna och fullmäktige får presenterat för sig ett ordentligt förslag till plan för Heden? Vad är orsaken till att det tagit så lång tid? Och vilka är planerna för Lisebergshotellet? Det är hög tid att begära av den politiska ledningen i Göteborg: Bestämmer er någon gång! Dessa 90 år av utredningar, motioner, interpellationer, utställningar och tävlingar har inte varit annat än ytterst kostsamma och på gränsen till skamliga för staden. Förslagen under åren har varit både många och bra, så någon brist på underlag finns inte. Det är med andra ord hög tid att bestämma sig om Hedens framtid!

Carl Ek
Ledamot (-) av Göteborgs kommunfullmäktige

Kommentarer

(0) Visa senast först

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från DirektPress Göteborg

Postadress: Britta Sahlgrens gata 8C, 421 31 Västra Frölunda
Tel vxl: 031-720 55 10
E-post: web@gbg.direktpress.se

Annons

Extrakolumn

TOPP 5 - mest lästa just nu


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: