Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2013-03-05 Skriv ut Tipsa en vän

Förskolor och skolor i Hammarkullen blir inspirationskälla

Under ett års tid har förskolor och skolor i Angered arbetat med att ta fram metoder för hur man kan skapa en röd tråd från förskola och upp till årskurs 9, ett så kallat spår.

En grupp bestående av nämndpolitiker, representanter från Angereds förvaltning, Göteborgs universitet, Center för skolutveckling och Angeredsgymnasiet har tagit del av presentationer från de olika förskolornas och skolornas idéer om spårarbete och skolutveckling.
Nu har gruppen utsett ett gäng förskolor och skolor i Hammarkullen till modellspår. Det betyder att deras idéer ska fungera som en inspirationskälla för de andra.


Kommentarer

(0) Visa senast först

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från DirektPress Göteborg

Postadress: Britta Sahlgrens gata 8C, 421 31 Västra Frölunda
Tel vxl: 031-720 55 10
E-post: web@gbg.direktpress.se
Tillfälliga bostäder åt flyktingar i Nordost

VÄSTER OM LEMMINGSVALLEN. Grönområdet längs Utbyvägen är ett av de områden där kommunen vill uppföra temporära bostäder ensamkommande flyktingbarn. Totalt kan tolv platser runt om i Göteborg bebyggas med moduler.

Annons

Smakfulla hjältar ska få barnen att smörja kråset

Smakfulla hjältar ska få barnen att smörja kråset

15 RECEPT – FEM ANGEREDSHJÄLTAR. De framtagna hjältarna skapar intresse men underlättar också för vårdpersonalen att prata mat med barn och unga. Hjältarna planeras att användas återkommande i olika informationskampanjer vid Angereds närsjukhus.
Foto: Jöran Fagelund

Mixgårdens unga prisade Hammarkullebor

Mixgårdens unga prisade Hammarkullebor

KEVSER OCH KEVSER. Kevser Akyuz och Kevser Kalkan belönades för sina välstädade insatser på fritidsgården Mixgården under Mixgalan i mitten på december.

Ett steg närmare 17-våningshus

Ett steg närmare 17-våningshus

FEM TILL 17 VÅNINGAR. Poseidons längre höghus på Beväringsgatan var Europas största hyreshus när det uppfördes på 1950-talet. Nu vill hyresvärden bygga stort igen.
Foto: Poseidon

Nytt resecentrum står klart om två år

Nytt resecentrum står klart om två år

KLART HÖSTEN 2017. Vänthall men också ett kafé och en Västtrafik-butik. Nyligen beslutade Västtrafik att stadens fjärde större resecentrum byggs i Angered centrum.
Foto: Wingårdhs arkitekter

Hög tid att prova på idrott för folkhälsan

Hög tid att prova på idrott för folkhälsan

PARKOUR. Move3 Academy har gästspelat bland annat på Kulturatom. I januari blir de ett stående inslag i Angered arena. Men först – X-mas games två dagar innan nyår i Hammarkullehallen.
Foto: Filip Coxner

Allmännyttan tar över privata lägenheter

Allmännyttan tar över privata lägenheter

SÅLT. Allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborg förvärvar fastigheter på Gropens gård och Bredfjällsgatan i Hammarkullen av D. Carnegie & Co.
Foto: Bostadsbolaget

Fortsatt bokstart i Nordost

Fortsatt bokstart i Nordost

MINST 300 BÖCKER TILL. Pilotprojektet Bokstart startade i mars och får fortsättning under hela nästa år. Hittills har cirka 90 barn tagit emot totalt dryga 300 böcker som ska hjälpa till under den tidiga språkutvecklingen.
Foto: Press

ExtrakolumnVem har gjort mest avtryck på Hisingen eller satt Hisingen på kartan?
Vem tar hem titeln i år? De nominerade är...


Röstningen pågår till och med den 6 mars.
Resultatet av webbrösterna kommer att räknas ihop med mejl- samt telefon- och smsröster. Vinnaren presenteras i Tidningen Hisingen i slutet av mars.

Mer info om de nominerade finner du här.


TOPP 5 - mest lästa just nu

Läs senaste numret


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: