Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2013-03-05 Skriv ut Tipsa en vän

Förskolor och skolor i Hammarkullen blir inspirationskälla

Under ett års tid har förskolor och skolor i Angered arbetat med att ta fram metoder för hur man kan skapa en röd tråd från förskola och upp till årskurs 9, ett så kallat spår.

En grupp bestående av nämndpolitiker, representanter från Angereds förvaltning, Göteborgs universitet, Center för skolutveckling och Angeredsgymnasiet har tagit del av presentationer från de olika förskolornas och skolornas idéer om spårarbete och skolutveckling.
Nu har gruppen utsett ett gäng förskolor och skolor i Hammarkullen till modellspår. Det betyder att deras idéer ska fungera som en inspirationskälla för de andra.


Kommentarer

(0) Visa senast först

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från DirektPress Göteborg

Postadress: Britta Sahlgrens gata 8C, 421 31 Västra Frölunda
Tel vxl: 031-720 55 10
E-post: web@gbg.direktpress.se
Ny samlingsplats för unga i övre tonåren

ANGEREDS NYASTE UNGDOMSGÅRD. Så fort hantverkarna är klara med de sista renoveringsdetaljerna slår Sterlina Bogdanov och Nenad Nicolic upp dörrarna till den nya ungdomsgården Vår betong ovanpå Reningsborgs secondhand på Angeredsvinkeln 9.
Foto: Markus Andersson

Annons

På tur med stadens första förskola på hjul

På tur med stadens första förskola på hjul

FÖRSKOLA PÅ HJUL. Tack vare mobiliteten kan Merkurius bli en del av Slottsskogen. Hisingsparken, Härlanda tjärn och Angereds stadspark är andra återkommande platser på Bergsjöbarnens turer genom staden.
Foto: Markus Andersson

Här får barnen med föräldrar i fängelse stöd

BARN- OCH FÖRÄLDRAGRUPPER. I ena kortänden på ett av de långa flerbostadshusen på Beväringsgatan har Bufff i Västra Götaland sitt lokalkontor, där både barn och vuxna i familjer med frihetsberövade kan ha glädje av varandra.FÖRKORTNING. Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse stöttar även vid gripande och häktning.LEK, PYSSEL OCH LÄXHJÄLP. I den före detta förskolelokalen kan familjer med frihetsberövade familjemedlemmar ta en paus från vardagen, umgås och äta middag en gång i veckan.

BARN- OCH FÖRÄLDRAGRUPPER. I ena kortänden på ett av de långa flerbostadshusen på Beväringsgatan har Bufff i Västra Götaland sitt lokalkontor, där både barn och vuxna i familjer med frihetsberövade kan ha glädje av varandra. Foto: Markus Andersson

Bebisträffar för bättre integration

Bebisträffar för bättre integration

JOLLRANDE ÖVER GRÄNSERNA. Siriusgatan 52 i Bergsjön är första adressen när integrationsinitiativet Svenska med baby etablerar sig även i Göteborg.
Foto: Privat

Miljon på miljon för kommunikation

Miljon på miljon för kommunikation

Inflation i kommunikation? På GP har minst 40 procent av journalisttjänsterna försvunnit och såväl TV4 som Metro har lagt ner sina Göteborgsredaktioner. Parallellt ökar antalet offentligt anställda kommunikatörer.
Foto: Markus Andersson

Kändisarna tar plats när närsjukhuset invigs

Kändisarna tar plats när närsjukhuset invigs

GÄSTAR OCH TAR PLATS. Linda Pira, som själv är uppvuxen i Stockholmförorten Hässelby, är en del av evenemanget Angered tar plats! på torsdag efter Angeredsungdomars önskemål.
Foto: Saga Berlin

Mycket nytt på Gamlestadens krogar

Katti Moabeer, Hannes Nyberg, Jonas Hammargren, och Peter Tönnes jobbar i Sävenäs: ”Det är kul att variera sig lite, och kul att testa nya matkulturer som till exempel det här med etiopiskt”, säger Jonas Hammargren.Stina Hindström, 40, med Lovisa, 7 och Mattias, 6, Utby: ”Det är grymt att kunna gå på restaurang enkelt utan att behöva ta bilen”, säger Stina Hindström.

Katti Moabeer, Hannes Nyberg, Jonas Hammargren, och Peter Tönnes jobbar i Sävenäs: ”Det är kul att variera sig lite, och kul att testa nya matkulturer som till exempel det här med etiopiskt”, säger Jonas Hammargren. Foto: Markus Andersson

Vill få folk i rörelse

Vill få folk i rörelse

PROVAR PÅ. Hammarkullens basketklubb, Wasaiterna, Storås ridklubb, Taekyon taekwondo, Svea kurd, Idrott för integration, Move samt Sisu idrottsutbildarna och Västsvenska idrottsförbundet står bakom turnén för mer idrottande.

Prognos för Kviberg: snö – hela sommaren

Prognos för Kviberg: snö – hela sommaren

Snö hela året. 40 centimeter packad snö ger totalt tre skidspår varav två för klassisk skidåkning. 1,2 kilometer mäter spåret som delvis går längs med fotbollsplanen en våning upp tack vare en tunnel med upp- och nedförsbacke.
Foto: Edith Camilla Svensson

Extrakolumn

TOPP 5 - mest lästa just nu

Läs senaste numret


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: