Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2011-12-09 Skriv ut Tipsa en vän
Lokala förmågar vid Billdal Horse Show

Rosett till Anna Olsson på hästen Höjmar’s Roze.
Foto: Marianne Ahlm, Billdals RK

Lokala förmågar vid Billdal Horse Show

Hela förra helgen var stora delar av Billdal ockuperade av hästar, hästtransporter och klapprande hästskor. Många lokala talanger visade framfötterna och tre segrar gick till Billdals RK.

Förra helgen var det mer än fem gånger så många hästar i Billdal. I vanliga fall stallar man 80 hästar i Billdals stall.
Men mellan torsdagen och söndagen fylldes området med 450 hästar som var där för att tävla i den allra första Billdal Horse Show någonsin, en tävling med hoppklasser från regional upp till elit i tolv klasser på hinderhöjder mellan 120 och 150 cm.
– Det har varit fantastiskt roligt, säger Klara Nilsson, verksamhetschef för Billdals ridklubb.

Siktar på SM
– Vi siktar på att få arrangera SM i banhoppning 2013 och då kräver ridsportförbundet att man har hållit i ett antal större tävlingar. Man behöver visa att man klarar av att hålla i en sådan stor tävling.
Och prövningen får man väl ändå säga att de klarade av bra: 450 hästar, 225 ryttare och 900 starter på fyra dagar.
– Det har varit kämpigt. Vi har haft lite problem med vädret. Då vi har ställt upp tillfälliga stallar utomhus på grus så blev det under torsdagen och fredagen svårt att hålla undan vatten, säger Klara Nilsson. Men vi löste det och det gick bra tillslut.
Har ni hört något från ridsportförbundet än?
– Nej, så långt har vi inte kommit att vi fått något besked eller kommentar från ridsportförbundet, men ryttarna varit har varit väldigt positiva och någon har till och med sagt att det är den bästa tävlingen de varit på i Sverige, säger Klara Nilsson och skrattar nöjt.
Och de lokala talangerna från Billdals RK visade framfötterna när det var tävling på hemmaplan. Under torsdagen vann Matilda Evertsson 120, under fredagen vann Anna Olsson 130 och under lördagen vann Janni Pettersson 130-hoppning.
– Det är lätt att rida när hästarna hoppar bra. Att tävlingen är väldigt välordnad hjälper förstås till, säger Anna Olsson om segern.

Kommentarer

(0) Visa senast först

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från DirektPress Göteborg

Postadress: Britta Sahlgrens gata 8C, 421 31 Västra Frölunda
Tel vxl: 031-720 55 10
E-post: web@gbg.direktpress.se

Annons

Extrakolumn

TOPP 5 - mest lästa just nu

Läs senaste numret


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev: