Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2012-08-31 Skriv ut Tipsa en vän
Fritt fall för mig och idioterna

Fritt fall för mig och idioterna

NÄR DU LÄSER DET HÄR är jag inne på min femte arbetsplats 2012. Och det är augusti. Samtidigt som mitt yrkesliv har varit ett gungfly har mitt privatliv gått igenom en radikal förändring. Jag och min livspartner har bestämt oss för att gå skilda vägar efter tio år, ett långsamt och gemensamt beslut som utkristalliserades i sin helhet under försommaren.

De initiala känslorna av att ha misslyckats med, tja, allt, har stabiliserats i en molande sorg som dövas med det krassa konstaterandet att livet går vidare. En gemensam samvaro ska delas upp i två, bostad ska säljas, bostäder ska hittas, ett heltidsbarn ska bli varannan vecka-dotter, tänder ska bitas ihop.
Lägg på en förkrossande skrivkramp – ja, det låter töntigt men är knäckande när ditt yrke sedan barnsben är just att skriva. Addera en ultrabrutal och lång lunginflammation, komplett med en skivinspelning uppe i snöfyllda Umeå samt ett offentligt sammanbrott på Liljeholmens vårdcentral, och vi landar i detta: 2012, inte ett av mina bättre år.
Ett år i fritt fall.

Nu, när jag sitter här med det nya otrevliga Swans-albumet gnagandes mot öronen, inser jag att det skulle vara så mycket enklare att rulla med de egna motgångarna om jag inte hade sällskap av en hel samtid i mitt fria fall. Om jag inte hade följeslagare som Ulf Brunnberg. Frida Boisen. Filip och Fredrik. Julian Assange och hans horder av följare.
Ja, ni förstår: om inte alla dessa apor i bastkjolar aktivt bidrog till att göra verkligheten kring mig dummare, och dummare, och dummare för varje sekund som går, hade livet känts lättare. För sommaren 2012 har varit ovanligt korkad och ska det fortsätta så här året ut, ja, då pallar jag fan inte mer.
En skådis som på ålderns höst kräver att få köra båt dyngfull och skyller det mesta han inte gillar på feminismens totala makt över Sverige. En kvällstidningsboss som, med hjälp av superkonservativ Tea Party-retorik, aktivt bedriver en kampanj mot miljön och de som försöker rädda den. Två härliga tv-grabbs som i direktsändning låter en annan härlig och skön lirare tatuera en tweet på sin kropp. Skriven av en fotbollstränare från Dackefejden. Om Hitler. En storhetsvansinnig rättshaverist som begär politisk asyl på en halvdiktaturs ambassad för att även han räds ett Saudi-Sverige kontrollerat av den feministiska konspirationen.

Ni hör. Intelligensen och rimligheten befinner sig just nu i samma fria fall, men på olika grunder, som jag gör. Egentligen borde jag uppskatta sällskapet. Men just i dag är jag svag. Och att den offentliga miljön helt styrs av orimligheter håller på att krossa mig. Nog nu.
Tre 08-konserter att längta efter:

Electric Wizard, 27/10
Känner du…
Pentagram, 9/11
…höstens och vinterns mörker…
Aura Noir, 23/11
…krama livslusten ur ditt hjärta?

Kommentarer

(2) Visa äldst först
 1. 1
  Elin 2012-09-02 22:42:12 Anmäl

  Pentagram 9/11

  PENTAGRAM, PROCESSION och SATURNALIA TEMPLE 9/11!? Jävlar i min lilla lådan. Tack för tipset! / Elin

 2. 2
  Maria 2012-09-02 00:42:09 Anmäl

  ...

  Med all respekt för din frustration över all jävla idioti, så vill jag ändå ge dig en kram.

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från Tidningen Liljeholmen-Älvsjö

Postadress: Box 5290, 102 46 Stockholm
Besöksadress: Valhallavägen 184
Tel vxl: 08-545 870 70
Fax: 08-545 870 89
E-post: info@direktpress.se

Annons

Bygge hot mot 4H-gård

experiment. 100 bostäder planeras intill Eolshälls 4H-gård. ”Det här känns som ett experiment och vi är inte intresserade av att vara med i det”, säger gårdsföreståndaren Annika Erikssonexperiment. 100 bostäder planeras intill Eolshälls 4H-gård. ”Det här känns som ett experiment och vi är inte intresserade av att vara med i det”, säger gårdsföreståndaren Annika Eriksson

experiment. 100 bostäder planeras intill Eolshälls 4H-gård. ”Det här känns som ett experiment och vi är inte intresserade av att vara med i det”, säger gårdsföreståndaren Annika Eriksson Foto: Karin Nilsson

Här råder fri fart - för cyklister

Bergspris? ”32! 29! 41! Och han med den gamla damcykeln och skateboard på ryggen låg i 37 precis innan kurvan.” Trafikpolisen Mikael Gelius ropar ut sina mätresultat.  

Bergspris? ”32! 29! 41! Och han med den gamla damcykeln och skateboard på ryggen låg i 37 precis innan kurvan.” Trafikpolisen Mikael Gelius ropar ut sina mätresultat. Foto: Linda Gren