Hoppa till textinnehållet

Huvudkolumn

Publicerad 2012-04-16 Skriv ut Tipsa en vän

Stockholmare pluggar på nätet

Var fjärde högskolestudent i Stockholms län pluggar på nätet.

Nästan procent av alla högskolestudenter som bor i Stockholms län valde 2010 att läsa hela eller delar av sin utbildning på nätet. Det är en ökning med 74 procent sedan 2005, visar nya siffror från SCB.
Det placerar länet på plats 14 av samtliga län när det gäller andelen nätstudenter.

– Många har upptäckt fördelarna med att studera på nätet. Internationellt är det just på nätet som högskolan byggs ut snabbast. Nätbaserade The Open University i Storbritannien är numera landets största lärosäte, säger Jörgen Tholin, rektor vid Högskolan på Gotland.

– Nätutbildningar är framtidens sätt att studera och lärosätena står nu inför samma utveckling som bankerna. Det finns ingen anledning att gå till sitt bankkontor i dag när allt finns på nätet, säger Anders Söderholm, rektor vid Mittuniversitetet.

Högskolan Dalarna, Högskolan på Gotland och Mittuniversitetet, som alla har många nätstudenter, samarbetar för att lyfta fram nätutbildningarnas kvalitet och möjligheter.

– Vi vill skapa en certifiering, Uppkopplat lärosäte, för universitet och högskolor som uppfyller fastställda kriterier för tillgänglighet på nätet. Det finns mycket som den traditionella undervisningen kan lära av nätutbildningarna, säger Marita Hilliges, rektor vid Högskolan Dalarna.

 

Kommentarer

(0) Visa äldst först

Skriv kommentar

  Jag godkänner villkoren (Läs villkoren här)

Tipsa en vän

Detta är en utskrift från viivasastan.se

Postadress: Box 5290, 102 46 Stockholm
Besöksadress: Vallhallavägen 184
Tel vxl: 08-545 870 70
Fax: 08-545 870 89
E-post: info@direktpress.se

Annons