2019-02-07

DirektPress expanderar i Storstockholm

Efter ett bra koncernår 2018 och en lovande början på 2019 kommer DirektPress att växla upp sin utgivning av lokala hushållsdistribuerade tidningar. Totalt planeras ett flertal nya tidningar i bl.a. Haninge, Tyresö, Salem och Lidingö. 

 

- Koncernen har gjort ett 2018 över förväntan och vi har inlett 2019 mycket bra.

Under januari har nya affärer med ett årligt värde över 30 mkr signats. Den expansion som nu ligger framför oss är ett led i en långsiktig satsning som i nuvarande fas inleddes sommaren 2018 med rekrytering av nya medarbetare i affärsledande position. Vi fortsätter vår strategi och ser en enorm styrka i print med stor räckvidd kombinerat med geografisk precision, säger Roland Tipner, VD för koncernen. 

- Patrik Vincent, vice VD i DirektPress-koncernen, är glad över den rivstart som Anna Bansell (affärsområdes ansvarig för Sthlm Norr) och Gustav Hjalmarson (affärsområdes ansvarig för Sthlm City och Söder) gjort.

Båda började hos oss 3 dec och har redan börjat bygga nya affärer. I juni flyttar vi verksamheten i norra Sthlm till helt nya lokaler i Kista som kommer att rymma 42 medarbetare. Och tack vare Gustavs insatser kan mer av Petter Beckmans tid fokuseras till satsningen ’Initiativ för ett sammanhållet Stockholm’ (#EttStockholm), säger en nöjd Patrik Vincent. 

- Vi har dessutom i dotterbolaget SprintAd utökat den operativa säljstyrkan med Zandra Petersson i Sthlm och Linda Johansson i Göteborg.

Linda har en lång bakgrund i branschen, på såväl Carat som Riksmedia och Göteborgs Posten. Hon valdes till ’Årets mediesäljare 2017’ av Göteborgs mediebyråer, berättar Patrik vidare. 

- Jag vill också passa på att slå ett slag för SprintAd-dagen 18 mars som vi i år arrangerar på Grand Hotel och som samlar världsledande talare som Mark Ritson, Wiemer Snijders, Rory Sutherland, JP Hanson, Emma Frans, Kaj Johansson och Peter Lundberg, med Fredrik Hallberg som moderator, avslutar Patrik Vincent. 


Fakta om DirektPress

DirektPress ger idag ut 39 gratisutdelade lokala nyhetstidningar med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner exemplar varje vecka. Tidningarna täcker hela Stockholm stad och stora delar av Stockholms Län. Men också Enköping, Västerås, Uppsala och Göteborg. 

 

KONTAKT

Roland Tipner VD DirektPress 070-815 80 01 (roland.tipner@direktpress.se)

Patrik Vincent, Vice VD DirektPress, 070-586 13 08 (patrik.vincent@direktpress.se