2018-10-03

DirektPress värvar Anna Bansell

DirektPress förstärker ledningen i Stockholm och anställer Anna Bansell som VD för bolagen Västerort i Sthlm Tidnings AB och Nordost i Sthlm Tidnings AB.

Anna kommer närmast från Gota Media där hon varit kommersiell chef med publicistiskt ansvar för bland annat AlingsåsKuriren. 

Anna har sedan början av 90-talet arbetat med både prenumerations- och gratistidningar. Hon blev tidigt tidningsentreprenör och startade Finnveden Nu (Värnamo) som snabbt etablerade sig som en tuff konkurrent till etablerade Värnamo Nyheter och snart följde titlar som Jönköping Nu, Höglandet Nu och Borås Nu. När 6:e AP-fonden gick in som delägare fortsatte Anna som koncern-vd. Hon har också erfarenhet av storstadsregioner då hon under några år var anställd som mediecenterchef för Lokaltidningen Malmö och Politikens Lokalaviser.  

Anna Bansell är journalist i grund och botten men har större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat med gratistidningar med ett kommersiellt fokus i allt det hon gör.

  • Jag är genuint glad att kunna presentera Anna Bansell som vår senaste rekrytering, hon är en klassisk tidningsentreprenör som DirektPress kommer har stor nytta av i framtiden. Hon kommer bidra såväl i de tidningsgrupper hon får ansvar för, men också för DirektPress som helhet, säger Patrik Vincent vice VD med operativt ansvar för DirektPress.
  • Med Anna stärker vi upp DirektPress Stockholm med en komplett tidningschef med kompetens i såväl den kommersiella delen som den redaktionella. Våra nyrekryteringar, Anna Bansell och Gustav Hjalmarson (Pressmeddelande 2018-09-13) kommer tillsammans med våra befintliga medarbetare lägga en stark grund för en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Roland Tipner, VD för DirektPress.

Startdatum är satt till 3 december, då tillträder även Gustav Hjalmarson som värvades för ca två veckor sedan. 

  • Jag ser verkligen fram emot att flytta till Stockholm och ta mig an utmaningen att driva lokaltidningar hos en av Sveriges största utgivare, DirektPress. Lokaltidningens roll, och då framför allt den gratisdistribuerade, för samhället, marknaden och annonsörerna är oerhört viktig och det är en ära att få följa med på den här resan säger Anna Bansell. 

 

Fakta om DirektPress:

DirektPress ger idag ut 39 gratisutdelade lokala nyhetstidningar med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner. Tidningarna täcker hela Stockholm stad och stora delar av Stockholms Län. Men också Enköping, Västerås, Uppsala och Göteborg. Västerort och Nordost omfattar titlarna: Bromma Tidning, Hässelby Tidning, Vällingby Tidning, Spånga Tidning, Danderyds Nyheter, Vallentuna Nyheter och Täby Nyheter. 

 

KONTAKT

Roland Tipner VD DirektPress 070-815 80 01 (roland.tipner@direktpress.se)

Patrik Vincent, Vice VD DirektPress, 070-586 13 08 (patrik.vincent@direktpress.se)