2018-10-09

Mats Tollesson ny VD för DirektPress Göteborg

DirektPress Göteborg förstärker och utser Mats Tollesson till VD för GöteborgDirekt tidningarna.  
 
Mats har lång erfarenhet av gratistidningar, både som säljchef för Metro Göteborg och DirektPress Göteborg, som ges ut i 5 lokalt anpassade tidningar för stadsdelarna CentrumMajorna-Linné, Frölunda-Högsbo, Hisingen, Angered-östra Göteborg, respektive Askim-norra Halland.   
 
- Jag är mycket glad att kunna presentera Mats som ny VD för våra tidningar i Göteborg. Mats är en riktig ”långvägare” inom DirektPress Göteborg och har under 9 år varit vår säljchef. Nu tar han som VD ansvar för hela verksamheten i Göteborg, säger Roland Tipner VD för DirektPress.  
 
- Med Mats får vi en duktig tidningschef med ett närvarande ledarskap som kan sitt Göteborg. Mats har tillsammans med våra centrala resurser utvecklat teamet och levererar nu fina resultat med en säljökning på hela 23% för juni-juli-augusti-september i år. Med Mats vid rodret räknar vi med en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Patrik Vincent, vice VD för DirektPress. 
 
- Med 134 000 läsare i Göteborgs kommun (Orvesto konsument 2018:1) är vi störst i stan och tydligt större än både GP:s 124 000 läsare och Metro:s 98 000 läsare. Vi är helt klart en utmanare som börjar ta större plats. Det känns mycket stimulerande att nu tillsammans med mina medarbetare här på kontoret i Västra Frölunda få ta hela ansvaret för vår fortsatta resa i Göteborg, säger Mats Tollesson.

 

Fakta om DirektPress

DirektPress ger idag ut 39 gratisutdelade lokala nyhetstidningar med en samlad upplaga på över 1,2 miljoner. Mer info finns på www.direktpress.se Tidningarna täcker hela Stockholm stad och stora delar av Stockholms Län. Men också Enköping, Västerås, Uppsala och Göteborg.  Tidningarna GöteborgDirekt distribueras gratis till alla hushåll och i tidningsställ varje vecka i 5 lokalt anpassade tidningseditioner för stadsdelarna Centrum-Majorna-Linné, Frölunda-Högsbo, Hisingen, Angered-östra Göteborg, samt Askim-norra Halland. Dagliga nyheter publiceras i den egna kanalen www.GöteborgDirekt.se.

KONTAKT 

Roland Tipner VD DirektPress 070-815 80 01 (roland.tipner@direktpress.se) Patrik

Vincent, Vice VD DirektPress, 070-586 13 08 (patrik.vincent@direktpress.se)